Vesiaiheet esille

Moni meistä lähtee rantalomalle pelkästään sen takia, että rakastaa merta. Meri toimii meille hyvänä kehon ja sielun lääkärinä, ja pari viikkoa merellisessä ympäristössä saavat jokaisen tuntemaan itsensä terveemmäksi ja, mikä tärkeintä, onnellisemmaksi. Vedellä on muutenkin täysin maagisia vaikutuksia ihmisiin: hyvä suihku pelastaa huonon päivän, uima-altaassa pidetty treeni virkistää huomattavasti ja luonnossa vettä voi katsoa loputtomiin. Veden tärkeyden ovat oivaltaneet myös jotkut hotellien perustajat, ja meren sekä muutenkin veden ystäville maailmassa on olemassa todella hyviä majoitusvaihtoehtoja.

Vesiaiheet esille

Kellutaan Koko Ajan!

Lumen valkoinen hiekka, paistava aurinko ja kristallin puhdas vesi ovat jokaisen hyvän rantahotellin attribuutteja. Tansanian Pemba-saarella sijaitseva The Manta Resort tarjoaa niitä kaikkia, mutta silti erottuu muiden joukosta… minkäköhän takia? Se on kelluva hotelli. Se on siis sellainen pieni mökki, joka on upotettu veteen ja kiinnitetty vaijereilla rannalla oleviin rakenteisiin. Huoneesta joutuu maksamaan melko kovan hinnan: noin puolitoista tuhatta dollaria yöltä, mutta kokemus on sen arvoinen. Mökin ensimmäinen kerros on varattu tavanomaiseen ajanviettoon; kattoterassilta voi nauttia taivaan näkymistä ja alin kerros on vedenalainen, josta pystyy seuraamaan meren asukkaiden elämää. Yön tullessa vedenalaisen kerroksen valaistus menee päälle ja täten houkuttelee paikalle eksoottisia kaloja, kalmareja ja mustekaloja, joiden liikkeitä asiakkaat voivat katsella vaikka koko yön ajan. Nukkuminen kalojen seuraamana voi ehkä tuntua omituiselta kokemukselta, mutta on sen arvoista kuitenkin.

Fiji Kutsuu Merimaailmaan

Fiji Kutsuu Merimaailmaan

Fiji on vähemmän suosittu lomakohde, niin kuin Tansaniakin, mutta siellä on oikeasti katsomista ja nähtävää. Yksi saariston mielenkiintoisista piirteistä on sen merimaailma, johon voi tutustua snorklaten tai sukeltaen, mutta hotelli nimeltään Poseidon Undersea Resorts tarjoaakin nimensä mukaan täysin erilaisen mahdollisuuden tutustua merielämään. Kyse on nimittäin siitä, että hotellihuoneiden seinät ovat paksua lasia, jonka takaa elää oikea valtameri sen värikkäine kaloineen ja monipuolisine kasveineen. Yö tässä hotellissa maksaa saman puolitoista tuhatta taalaa, ja suosittelisin varata siihen vielä myöhäisen uloskirjautumisen, sillä hyvin todennäköisesti yö kuluu ihmetellen meren elämää eikä rauhassa nukkuen. Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka, vaikka yö maksaakin kokonaisen loman verran.

Vettä Jalkojen Alla

Muistatko sen tunteen, kun ensimmäistä kertaa kävelit lasiportaita tai lasisiltaa? Sattuiko paniikkikohtaus tapahtumaan? Ainakin kahdessa hotellissa tällainen kokemus on pehmeämpi ja kauniimpi, sillä lasilattian alla on valtameren vettä. Bora Bora on yksi sellaisista alueista, jolla on olemassa jopa kokonaisia puupaalujen varaan rakennettuja kyliä – siis niin, että näiden kylien asukkaat eivät kävele maassa jopa vuosikausiin. Se sijaitsee Ranskan Polynesiassa Tyynellämerellä, ja vaikka se onkin kaukana miltä tahansa mantereelta mitattuna, sinne kannattaa suunnata ainakin kerran elämässä. Yksi sen hotelleista kantaa nimeä La Méridien Bora Bora ja majoitus siellä tulee maksamaan vajaan tuhannen dollarin verran, mutta kokemus on sen arvoinen: oman mökin lasilattiasta näkyy oikea Tyynimeri.

Vettä Jalkojen Alla

Halvempi vaihtoehto sijaitsee Indonesiassa, downshiftereiden suosikkisaarella Balilla. Tämän hotellin nimi on Bambu Indah ja paikallisten tuloihin nähtynä sen hinnat ovat järkyttäviä: vähän vajaat sata dollaria yöltä. Täällä pystyisi viettämään jo kokonaisen lomaviikon hyvässä budjetissa! Hotellilla on kymmenkunta tyylikkäästi suunniteltua mökkiä, joista jokaisella on olemassa omia erityispiirteitään. Sieltä löytyy sekä bungaloja keskellä viidakkoa että lasilattialla varustettuja yksilöitä. Vaikka vesiaiheiset hotellit ovat vasta kasvattamassa suosiotaan, jatkossa niitä tulee olemaan varmasti enemmän ja sopivammilla hinnoilla. Toisaalta, meren ja muutenkin veden ystäviä on maailmassa paljon ja rikkaammat voivat aina maksaa majoituksensa parhaassa mahdollisessa kohteessa kuten Fijillä. Paikkoja kuitenkin riittää keskituloisillekin, joten tervetuloa vesimajoituksiin!