Parhaita majoituspaikkoja maailmalta osa 1

Välillä tulee vaan sellainen tunne, että nyt tarvitaan jotain erikoista – siis jotain parempaa kuin tavallinen majoituspaikka yöksi tai vaikka koko loman ajaksi.

Parhaita majoituspaikkoja maailmalta

Sitä varten on olemassa useita hotelleja, jotka voivat ratkaista tällaisen haasteen, ja vastauksen löytämistä helpottavat erilaiset hotelliluokitukset. On olemassa myös erilaisia äänestyksiä ja palkintoja, ja hotellialan Oskar on nimeltään World Travel Awards, jota jaettiin jo vuodesta 1993 lähtien. Siellä äänestetään parhaita hotelleja useassa vaiheessa, mutta äänestyksen lisäksi paikkoja arvostellaan ammattilaisten voimin. Tiedotusvälineet ovat myös vahvasti mukana koko prosessin aikana. Täällä tullaan nyt kertomaan muutamasta paikasta, joka on ainakin parin yön arvoinen ja joista jokainen on ainakin kerran ollut parhaiden hotellien listassa World Travel Awards -kilpailun mukaan.

Intialaista Hienoutta

Vaikka Intiaa ajatellaan yleensä melko köyhänä ja aika huonosti menestyvänä maana, sen matkailuala on kuitenkin hyvällä tasolla moneen muuhun maahan verrattuna. Siitä toimivat todisteena Intian lukuisat matkailukohteet ja tietysti hotellit, joista saa erinomaista palvelua ja joiden tähtiluokitus ei ole koskaan valehtelevaa. Yksi tällaisista hotelleista on nimeltään The Oberoi Udaivilas ja se sijaitsee Intian suurimmassa Rajasthan-nimisessä osavaltiossa eli maan luoteisosassa. Nykyinen enemmän virkistyskeskuksena kuin pelkkänä hotellina toimiva The Oberoi Udaivilas rakennettiin entisille metsästäjien alueille, ja tänä päivänä hotellin alueelta avautuu upeita maisemia vihreille puutarhoille ja järvelle. Itse hotelli näyttää hovilta, ja sen asiakkaat ovatkin silloin tällöin sanoneet, että siellä lomailu on tuntunut oikealta intialaiselta sadulta. Hotellissa yhtyvät vanhojen aikojen tyylillä toteutettu sisustus sekä nykymaailman tekniikan ja elektroniikan uutuudet. Yöpymisen lisäksi täällä onnistuu muukin toiminta kuten joogaharjoitukset, paikalliset kansallistanssit ja paikalliseen keittiöön tutustumiseen räätälöidyt tunnit. Järven kiertäminen pienellä puuveneellä on myös aikansa arvoinen kokemus. Kahden hengen huoneesta joutuu täällä kuitenkin maksamaan: kahden hengen huoneesta tullaan laskuttamaan ainakin kolmesataa euroa yöltä.

Maailman Romanttisin Lomapaikka

Malediiveista ollaan kuultu vaikka mitä, mutta saariston oikean kauneuden pystyy tuntemaan vain käymällä siellä. Intian valtameri on erittäin maisemarikas paikka, ja Malediivit ovat sen oikea helmi. Lumen valkoiset hiekkarannat, turkoosin värinen vesi ja aivan uskomattoman upea luonto, joka kehittyvästä matkailusta huolimatta on pysynyt melko koskemattomana monessa saariston paikassa. Malediiveilla sijaitsee myös yksi maailman parhaista hotelleista, joka on saanut World Travel Awards -tuomareiden huomiota jo viisi kertaa. Hotellin nimi on Baros Maldives ja sen pääpiirre on se, että tänne ei oteta alle kahdeksan vuoden iässä olevia lapsia: paikka on tarkoitettu vain aikuisille ja keskittyy hiljaiseen luonnosta ja majoituksesta nauttimiseen. Majoitusvaihtoehtoja on kaksi: pienessä palmujen ympäröimässä mökissä tai veden yläpuolelle puupaalujen varaan rakennettuihin mökkeihin. Täältä löytyy asiakkaiden henkilökohtaisia uima-altaita, spa-keskus ja kaikkea vesiurheilussa tarvittavaa tavaraa – eli snorklaus onnistuu ainakin helposti.

Maailman Romanttisin Lomapaikka

Baros Maldives on hieno paikka myös herkkusuille, sillä hotellin herkkuvalikoima on yllättävän laaja. Lisäyksenä toimii täysin moitteeton palvelu ja aivan upeat suihkut, jotka rakennettiin trooppisina vesilähteinä viidakkomaisemiin. Lentokentältä tänne on matkaa vain puolen tunnin verran, mutta niinpä tietysti, kaikesta joutuu maksamaan ja välillä enemmänkin: Baros Maldives on siitäkin hieno paikka, että kahden hengen majoitus onnistuu vähintään viidelläsadalla eurolla yöltä. Seuraavassa postauksessa tulemme jatkamaan aihetta maailman parhaista majoituspaikoista, kun loman tarkoitus ei ole lähteä viettämään tavallista aktiivisempaa elämää vaan ottaa rennosti ja nauttia omasta olemassaolosta. Pysytään linjalla!