Parhaita majoituspaikkoja maailmalta osa 3

Joskus tekee mieli viettää oikein rauhallinen loma luonnossa. Tämäkin asia ollaan osattu ottaa huomioon World Travel Awards -kilpailussa ja siinä on ollut mukana ainakin kaksi hotellia, jotka ansaitsevat enemmän huomiota, vaikka vaativatkin enemmän rahaa. Suuntana kaksi lämmintä kohdetta. Toinen löytyy omalta mantereeltamme ja toinen on Tyynenmeren vesistöjen ympäröimä paikka.

Parhaita majoituspaikkoja maailmalta

v

Miten Niin Alkoholiton Loma?

No niin. Nykymaailmamme on kehittynyt nyt siihen pisteeseen, että lomailu tai muutenkin lepo ilman alkoholia tuntuu jotenkin omituiselta. Turkissa on kuitenkin olemassa sellainen lomakeskus, joka on ottanut huomioon terveydestään huolehtivien ihmisten tarpeet ja vetää tiukkaa alkoholitonta linjaa. Ensin se saattaa tuntua hyvinkin erikoiselta ratkaisulta, mutta kun ajatellaan, että itse haluaisi viettää rauhallista ja alkoholitonta lomaa, ympäröivät ihmiset nousevat kokonaiseksi ongelmaksi kovien juhliensa ja alkoholi-iltojensa kanssa. Tämän hotellin nimi on Angel’s Marmaris, ja sen pääajatus on pitää huolta ihmisten terveydestä sekä antaa jokaiselle lomailijalle mahdollisuuksia levätä rauhassa. Alkoholittomuuden lisäksi tässä lomakeskuksessa on pelkästään naisille ja pelkästään miehille tarkoitettuja tiloja – uima-altaista rantoihin, mikä takaa sen, että jokainen voi tuntea itsensä turvatuksi.

Miten Niin Alkoholiton Loma?

Lomailijat voivat valita kahdesta majoitustavasta: toinen vaihtoehto on perinteinen huone hotellin päärakennuksessa ja toinen on erillinen mökki, jossa yksityisyydestä pystytään nauttimaan enemmän. Hotellin säännöissä ei muuten lue mitään siitä, sallitaanko alkoholin käyttö omassa huoneessa tai omassa mökissä, joten kai se onnistuu hyvin, jos siltä tuntuu. Joka huoneen ja joka mökin ikkunoista avautuu hienoja meri- ja rannikkomaisemia, ja tämä hotelli mainostaakin itseään myös ympäristöllään: lumen valkoinen hiekka tekee paikasta erittäin houkuttelevan, varsinkin jos aikaisemmin ollaan jouduttu sellaisiin lomakohteisiin, joiden uimarannat olivat roskia täynnä. Angel’s Marmaris on hyvä paikka sekä perhe- että yksinlomailuun ja sopii erityisesti niille ihmisille, jotka lähtevät lomalle lepäämään eikä pitämään hauskaa. Sitäkin siis välillä sattuu, kun töitä on tehty liikaa ja liian pitkään – niin, että lomalla ei jaksa viettää aikaa aktiivisemmin kuin rannalla löhöillen.

Kaikki Vihreä On Muotia

Huolehdimme ympäristöstämme ja pyrimme syömään ja elämään terveellisesti myös itse. Lomakeskuksia ajatellen, varsinkin muualla kuin Euroopassa sijaitsevia, mieleen tulee se, että lomalla ihminen ei tarvitse mitään muuta kuin ruokaa ja alkoholia, mikä on ikävää. Yllättävän sopiva paikka luonnon ja kaiken vihreän ystävälle löytyi Galapagossaarilta, jotka ovat siis osa Ecuadorin valtiota. Hotelli on nimeltään yksinkertainen Finch Bay Galapagos Hotel ja se on oiva lomailupaikka niille, ketkä tykkäävät kaikesta eksoottisesta – niin kasveista kuin eläimistäkin. Tässä lomakeskuksessa ei tapahdu kovaa juhlintaa joka ilta, mikä korvataan vihreillä maisemilla ja lukuisilla retkimahdollisuuksilla. Joissakin huoneissa on isoja riippumatoilla varustettuja parvekkeita, joissa voidaan rentoutua illan aikana luonnon ääniä kuunnellen tai vaikka nukkuakin siellä, jos nukkuminen raikkaassa ilmassa tuntuu sopivalta eivätkä hyönteiset sitä häiritse.

Kaikki Vihreä On Muotia

Kaupunkielämää kaipaavat lomailijat voivat saada haluttua ajanviettoa melko nopeasti: moottoriveneellä on vain viiden minuutin matka kaupungin loistoon. Muita Finch Bay -lomakeskuksen hyviä piirteitä ovat monipuolinen ja erittäin herkullinen ruoka, joka koostuu paikallisesta ja aasialaisesta keittiöstä ja jonka runsaudesta voi kirjoittaa kokonaisia tarinoita, sillä pelkkään illalliseen kuuluu jopa neljä ruokalajia! Ja kaiken helmi on tietysti paikallinen eläinkunta. Retkien tai itsenäisten seikkailujen aikana ympäristössä voidaan nähdä jättikilpikonnia, iguaaneja, merileijonia ja jopa valaita. Saarta voi kiertää vuokratulla polkupyörällä, mutta sitäkin parempi vaihtoehto löytyy: kajakkeja saa vuokrattua vaikka useammaksi päiväksi. Sama koskee myös sukellusvälineitä. Ei siis ole mikään ihme, että tämä hotelli palkittiin maailman parhaana ekohotellina!