Mielenkiintoiset matkakohteet Keski-Euroopassa

Itävalta on yksi Euroopan kauneimmista kohteista ja se on esimerkiksi naapurivaltiotaan Sveitsiä huomattavasti edullisempi. Itävallassa kannattaa ainakin nähdä Wien, Salzburg, Graz ja Alpit. Entinen suurvalta johon kuului Tsekki, Unkari, Kroatia, Bosnia ja Slovakia sekä Slovenia, joka päättyi ensimmäiseen maailman sodan aikana. Saksankielinen Itävalta tarjoaa kaikille jotain, urheilua ja kulttuuria, palatseja ja luostareita, laaksoja ja vuoristoa. Tämä Mozartin kotimaa on täynnä barokkimaisia kaupunkeja, joissa satumasia linnoja sekä salaisia jääluolia. Hallstatissa kannattaa käydä myös katsomassa maailman kuvatuinta kylää ja Dachsteinista nauttimassa huomaavista vuoristanäkymistä. Itävallan Alpit tarjoaa myös unohtamattomia vuoristomaisemia. Itävalta kannattaa kokea autolla, erityisesti viikonloppuina, silloin esimerkiksi rekkojen ajaminen on kiellettyä.

Puola on iso maa, jolla on suuri historia. Puola nimenä tulee alueella asuneista polaanien heimosta. Maata on jaettu, valloitettu ja yhdistetty takaisin itsenäiseksi useita kertoja. Puolasta tuli EU:n jäsen vuonna 2004. Tämä Marie Curie ja Frederic Chopinin maa tarjoaa lukemattomia kohteita. Mikäli sinua kiinnostaa kaupunkiloma, niin Gdansk, Varsova ja Krakova on sellaisia kaupunkeja, jotka on pakko nähdä. Puolassa on myös paljon rantoja ja luontoa. Sopotin rannat eivät jätä ketään kylmäksi ja mekein Valko-Venäjän rajalta löytyy Euroopan suurin ikimetsä, joka lukeutuu yhdeksi UNESCON luonnonperintäkohteeksi. Puolassa voi myös lasketella, Tatra-vuoret tarjoavat Euroopan edullisimpia hiihtokeskuksen, jossa alle kolmellakympillä saa päivälipun. Auschwitz-keskitysleiri on myös sellainen päiväretekn kohde, mikä kannattaa käydä kunnioittamassa läsnäolollaan. Se on aivan Krakovan vieressä, ja varmasti jättää lähtömättämät jäljet kenen tahansa muistiin.

Jos tykkäät keskiaikaisista linnoista, tippukiviluolista ja luonnosta, Slovenia ja Slovakia ovat sinulle juuri sopiva kohde. Sloveniassa Ljubljana on kuin Pariisi rakastavaisille ja Slovakian linnat ovat kuin suoraan lasten satumaa-kirjoista. Slovakiassa on kokonaiset seitsemän UNESCON maailmanperintökohdetta ja Bratislavan yliopistokaupunki taatusti ei jätä kylmäksi ketään. Slovakiassa on erittäin mahtavia keskiajan linnoja ja näitä linnoja on myös käytetty paljon kauhuelokuvissa. Puukirkot ovat toinen nähtävyys Slovakiassa, jota ei voi jättää näkemättä. Sloveninan kaivokset ja tunnelmalliset linnoitukset ovat melkein kaikki avoinna vierailijoille. Perinteiset, vanhanajan kylät ja jääluolat jäämuodostelmien keskellä on ihan ehdoton kohde, mutta kannattaa muistaa varata lämpimiä vaatteita, koska kesälläkin siellä on minuksen puolella. Slovakiassa on myös useita UNESCON kohteita ja siellä kannattaa myös nauttia ehdottomasti vaelluksesta ja luonnosta.

Saksa, Sveitsi ja Leichtenstein

Mistä Saksa on tehty? Saksa on tehty Berliinistä, Munchenista ja sen Octoberfestista, makkarasta ja satumaisista linnoista, joista on henkeäsalpaavat näkymät loputtomiin metsiin. Autoilijoille BMW museo on ”must” ja läheltä myös löytyy maailman vaarallisimpia autoratoja. Musiikinystäville löytyy useita filarmonioita ja oopperajuhlat ja viininystävälle Reininlaakso sekä Baijeria oluenystävälle. Saksassa on helppoa matkustaa autolla ja junalla. Alpit kannattaa käydä katsomassa myös, erityisesti hiihtokeskuksien osalta ja siitä kääntää katse Sveitsin suklaiselle puolelle. Sveitsin metsät, laaksot ja järvet ovat aktiiviharrastajan unelmakohde. Baselissa kannattaa käydä kaupunkilomalla ja Luzern sekä Lausanne ovat myös mahtavia kohteita kulttuuritarjonnan puolesta. Sveitsin vieressä on pikkuruinen Leichtenstein, jossa on suurin BKT maailmassa. Se on mahtava ympärivuotinen kohde ei pelkästään off-shore pankkia hakeville vaan myös hurjaa yöelämää rakastaville.

Tsekki ja Unkari

Tsekki ja Unkari

Tsekki on mahtava kohde niille, jotka haluaa yhdistää kulttuuri- ja aktiiviloman. Tsekki on kuuluisa sen maukkaista oluista, jääkiekko-otteluista ja maailmakuuluista taiteen, kirjallisuuden ja kulttuurin suuruuksista kuten esimerkiksi Kafka. Praha ja Brno on mahtavia kaupunkilomakohteita, joista myös kannattaa kokeila niiden tarjoamat kylpylät. Unkarin pääkaupungissa Budapestissa kannattaa vierailla, sielläkin on tarjolla olutta ja useita histoariallisiakin kylpylöitä. Tonavan ensimmäinen ketjusilta on varma maamerkki, joka on myös näkemisen arvoinen.