Melkein tai kirjaimellisesti tähtien alla osa 2

Edellisessä postauksessa ihmettelimme Afrikan kahta hotellia ja Jamaikan luontoon sulautettua paikkaa, joista kaikista saa luksuspalvelua keskellä koskematonta luontoa. Tällaiset kokemukset ovat aina erikoisia ja näistä hotelleista on vaikeaa puhua pelkkinä hotelleina, ja niitä on nimittäin olemassa enemmänkin – ja eri paikoissa.

Anteeksi, Mikä Maa?

Oletko koskaan ajatellun viettää lomasi Saint Lucia -saarivaltiossa? Tiedätkö, missä sellainen sijaitsee? Se on pieni saari, jonka länsirannikkoa pesee Karibianmeri ja itärannikolta avautuu loputon Atlantin valtameri. Saaren koosta puheen ollen, siellä asuu vain noin 160 tuhatta ihmistä, tosin väestöntiheyskin on aikamoinen: 260 henkilöä neliökilometrille. Matkailu on tällä saarella tärkein elinkeino, joten valinnan varaa löytyy. Saarella nähdään Karibialle tyypillisiä maisemia, joihin kuuluu tulivuoria, upeaa merielämää ja reheviä metsiä. Hotelli nimeltään Jade Mountain Resort on rakennettu tällaisen kauneuden keskelle, joten maisemista voi nauttia vaikka sängystä nousematta ja koko ajan, tosin joka matkailijalle tulee varmasti mieleen koko saaren kiertäminen – ja sehän onnistuu melko helposti. Jade Mountain Resort sijaitsee rauhoitetulla luonnonalueella, sammuneen tulivuoren juuressa, ja täällä siis arvostetaan luontoa ja luodaan matkailijoille hienoja majoittumisolosuhteita. Hinta on kyllä pureva: yö tässä hotellissa maksaa noin puolitoista tuhatta euroa.

Anteeksi, Mikä Maa?

On Siellä Edullisempikin Vaihtoehto

Kun puolentoista tuhannen euron hinta yöltä tuntuu liian isolta, Väli-Amerikalla on muitakin vaihtoehtoja – yhtä maisemallisia, mutta edullisempia. Yksi niistä on nimeltään Hotel Costa Verde, joka sijaitsee Costa Ricassa. Majoittuminen siellä tulee maksamaan parisataa dollaria yöltä sesongista riippuen, ja hotellien omistajille täytyy sanoa iso kiitos tästä paikasta: kyse on siitä, että hotelli on löytänyt paikkansa ruostuvasta ja hylätystä Boeing 727 -lentokoneesta. Ensi silmäyksellä näyttää siltä, että lentokone on vaan syöksynyt maahan siellä ja piste, mutta näin se ei ole: lentokoneesta tehtiin itsenäinen hotelli keskellä viidakkoa. Luksushuoneessa kaikki toimii kuin missä tahansa hyvässä kaupunkihotellissa, ja Costa Verde noudattaa hyvin korkeita majoituspaikan standardeja. Täältä löytyy myös keittiö, suihkut ja ravintola; sisustuksessa on käytetty indonesialaista käsin työstettyä puuta, mutta helmi piilee lentokoneen siivillä: niihin sijoitettiin terassit, joista avautuu maisemia sekä viidakkoon että turkoosin väriselle laguunille. Aivan upeaa! Ja hinta sopii tavalliseenkin lomailijan taskuun, joten suositellaan lämpimästi.

On Siellä Edullisempikin Vaihtoehto

Takaisin Etelä-Afrikkaan

Vaikka edellisessä kirjoituksessa ehdimme jo käsitella Etelä-Afrikan aihetta, tässä maassa on enemmän kuin yksi huomiota ansaitseva hotelli. Toinen käynnin arvoinen paikka sijaitsee vajaan kolmensadan kilometrin matkan päässä Kapkaupungista ja sen nimi on Kagga Kamma. Se on rauhallinen hotelli, joka on sijoitettu Etelä-Afrikan upean luonnon keskelle: alueella voi tutustua Cederberg-vuoriston kasvillisuuteen ja eläinkuntaan ilman sen ihmeellisempiä retkiä vaan lähtemällä tavalliselle vaellukselle. Kagga Kamma tarjoaa matkailijoille sekä pieniä kivimökkejä, joiden sisustus on oikeaa luksusta, että myös taivaan alla olevia sänkyjä. Hinnatkin ovat mukavia: noin sata euroa henkilöltä, mikä on erittäin halpaa tällaiselle majoittumiselle.

Takaisin Etelä-Afrikkaan

Luonnonläheisiä ja luontoaiheisia hotelleja rakennetaan ympäri maailmaa koko ajan. Välillä pitää ajatella hyönteisiä ja häiritseviä lintuja sekä joissakin paikoissa huonompiakin kelejä, mutta tällaisten paikkojen suosio on silti koko ajan vain kasvamassa: jotkut ihmiset eivät tykkää telttailusta sen takia, että telttailu pitää sisällään paljon muutakin ja välillä rasittavaakin rutiinia, ja juuri tällaisille matkailijoille luontoon rakennetut hotellit sopivat parhaiten. Itsekin voin sanoa, että parin kuukauden telttailun jälkeen tavallinen hotellihuone tuntuu liian pieneltä ja tukahduttavalta, kun taas yöpyminen tuttuun tapaan tähtien alla, mutta mukavassa sängyssä on aina hintansa arvoinen lepotauko.