Melkein tai kirjaimellisesti tähtien alla osa 1

Luonnossa yöpyminen onnistuu parhaiten teltassa tai riippumatossa, mutta mitä jos on tarvetta hyvälle sängylle ja muutenkin halutaan jotain luksusta, mutta silti luonnossa? Maailmassa on olemassa erilaisia hotelleja, jotka varmistavat sellaisen kokemuksen erikoisilla ratkaisuillaan – siis niin, että matkailija viihtyy luonnossa ja samalla saa korkean tason palvelua, voi käyttää normaaleja kylpyhuoneita ja unohtaa aamiaisvaivat.

Karibia Yllättää Taas

Karibian saariston suosituimmat matkakohteet ovat Dominikaaninen tasavalta ja Kuuba, kun taas Jamaika jää yleensä niiden varjoon. Siitä puhutaan kaikkea: Jamaikalla on vaarallista, siellä tapetaan ihmisiä ja poltetaan hamppua koko ajan… Kaikki kuitenkin riippuu siitä, mihin paikkaan ottaa suunnan ja miten itse käyttäytyy. Sinne siis voi lähteä vaikka repun kanssa ilman sen ihmeellisempiä suunnitelmia ja löytää tarpeeksi seikkailuja, mutta sieltä voi yhtä hyvin varata sopivan hotellin ja viihtyä saaren upeissa maisemissa: Karibiallahan lämpötila ei ole koskaan alle kaksikymmentä astetta, ja paikallinen luonto on uskomattoman rehevää ja elävää. Siihen tutustumista tarjoaa hotelli nimeltään The Caves Negril, joka sijaitsee Jamaikan länsiosassa Negril-joen suistossa. Alue on tunnettu sen yksitoista kilometriä pitkästä valkoisesta korallirannasta, joka ei lämpene liikaa jopa kuumimpina päivinä. Itse hotelli on sijoitettu melko erikoiseen ympäristöön: sen huoneet ja yhteiset tilat onnistuttiin sulauttamaan luonnollisiin luoliin, joten eksotiikkaa tässä paikassa riittää. Yön hinta on vähän alle viisisataa euroa, mutta kokemus on ehdottomasti rahansa arvoinen.

Karibia Yllättää Taas

Tutustutaan Etelä-Afrikan Eläinkuntaan

Trooppiseen eläinkuntaan tutustuminen on aina jännittävä kokemus, ja joskus majoittuminen teltassa voi olla viidakossa vaarallista. Etelä-Afrikan entisen Transvaal-läänissä sijaitseva laakso tunnetaan sen kansallispuistosta Kruger, jossa elää maailman suurin villieläinkeskittymä: sinne voi tulla ihastumaan alueen villielämästä, mutta kun telttailu tai auton katon päälle viritetty teltta ei turvallisuussyistä sovi omaan lomaan, voi hyödyntää Singita Sweni -hotellin palveluita. Sen yhteistilat ovat katettuja, mutta seinät sieltä puuttuvat, joten luonnon maisemiin pääsemiseksi riittää kun astuu oman huoneen kynnyksen toiselle puolelle. Sateisena päivänä luontoa voi seurata terassibaarista ja tuntea samalla ilmassa vallitsevaa trooppista kosteutta, kun taas paremmalla säällä onnistuu seikkailuja täynnä safarilähtö. Yön hinta on aina yli tuhat euroa, mutta kai paremmistakin ehdoista voi yrittää sopia.

Tutustutaan Etelä-Afrikan Eläinkuntaan

Kenian Helmi

Keniastakin ollaan puhuttu kaikenlaista: sen poliittinen tilanne on välillä hyvinkin epästabiili ja ajan viettäminen kaupungeissa saattaa tulla välillä vaaralliseksi. Kukaan ei kuitenkaan aloita sotatoimia luonnollisissa paikoissa, ja luontohan on yleensä se, minkä perässä lähdemme kaukokohteisiin tutustumaan erikoisempaan ympäristöön. Kenialaiset ovat asian tajunneet ja rakensivat Laikipian alueelle erikoisen hotellin, jonka asiakkaat voivat tuntea itsensä kuin luonnossa: huoneita löytyy eri tasoisia, mutta eksoottisimmat ovat vain sängyllä varustettuja terasseja. Aamuruskon katsominen onnistuu lämpimän peiton alta nousematta suoraan omasta sängystä! Nukkuminen raikkaassa ilmassa tekee myös hommansa hyvin: uni on silloin parempaa ja luonnon äänet rauhoittavat mieltä. Hotellin nimi on Loisaba Wilderness ja yöpymisen hinta on vähintään neljäsataa taalaa, tosin kannattaa kysellä tarjouksia ja muistaa, että välillä raakakin tinkiminen kuuluu luonnollisesti tähän kulttuuriin.

Kenian Helmi

Tällaisissa hotelleissa yöpyminen on aina ainutlaatuinen kokemus, ja näistä paikoista voikin sanoa, että ne eivät ole pelkkiä majoituspaikkoja vaan oikeita elämyksiä. Yöpyminen hoituu helposti halvemmissakin paikoissa, mutta kun halutaan omaan lomaan jotain erikoisempaa, siihen voi sisällyttää vaikka pari yötä jossakin erikoispaikassa. Silloin purevat hinnatkaan eivät enää tunnu niin pahoilta. Seuraavassa postauksessa tulee vielä pari mielenkiintoista yöpymiskohdetta, pysytään kuulolla!