Majoituspaikan valinnan nyansseja osa 1

Varmaan meille jokaiselle on sattunut tilanteita, kun hotellin itsenäinen varaaminen tuntui rahaa säästävältä ja erittäin fiksulta vaihtoehdolta – siihen saakka, kunnes hotellihuoneen ovi avattiin edessä. Huonommassa tapauksessa ennakkokäsitykset kaatuivat jo paikalle saapumisen yhteydessä. Muutamalla konstilla päästään kuitenkin varaamaan sellaisia huoneita, jotka oikeasti vastaavat odotuksiamme, kunhan muistaa käyttää näitä konsteja ja suhtautua hotellin varaamiseen yhtä vakavasti kuin vuokrakodin valintaan.

Mistä Ne Valokuvat Oikein Kertovat?

Ei mistään. Siis ihan oikeasti, hotellin valintaa ei kannata koskaan tehdä kuvien perusteella. Yllättävän usein oikeasta pisteestä otettu kuva saa esimerkiksi kylpyammeen kokoisen uima-altaan näyttämään kokonaiselta urheiluhallilta; pieni huone saatetaan kuvata niin, että sen pinta-ala tulee näyttämään paljon laajemmalta kuin mitä se todellisuudessa on, ja ikkunastakin näkyvän maiseman voi helposti väärentää, kunhan osaa käyttää kameraa. Tätä konstia erilaiset hotellit käyttävät ikävän usein, ja tässä kirjoituksessa tulemme keskittymään niihin asioihin, joihin kannattaa kiinnittää huomiota hotellia valitessa. Pinta-aloista puheen ollen, helpoin tapa selvittää huoneen oikea koko on kysyä sen pinta-alasta. Toisaalta, jos se ei näy valmiiksi hotellin kotisivuilla tai paikan varaussivustolla, siinä on jo syytä huolestua. Mukavan hotellihuoneen pinta-ala on yleensä noin 35-40 neliötä, tosin välillä siihen pinta-alaan lasketaan mukaan myös parvekkeen pinta-ala, joten asia kannattaa varmistaa joko suoraan hotellilta tai aikaisempien asiakkaiden kokemusten perusteella.

Mistä Ne Valokuvat Oikein Kertovat?

Muurahaispesältä Välttyminen

Rauhan ja joskus myös hiljaisuuden tunteminen saattaa olla monelle meistä se tekijä, joka on hotellin valinnassa tärkein. Rauhallisempaa paikkaa etsiessä onkin syytä kiinnittää huomiota hotellin huoneiden kokonaismäärään: tarpeeksi rauhallisella ja viihtyisällä hotellilla on yleensä noin 200-300 huonetta. Kovempien merkkien hotelleissa, joita ovat esimerkiksi Mariott, Hilton, Hyatt ja niiden kaltaiset, tämä lukema voi olla 400-500 huonetta. Kaikki, mikä ylittää tämän määrän, kannattaa heittää valintakorista pois: yleensä yli viidensadan huoneen hotellit ovat oikeita muurahaispesiä, joissa on aina jonoa sekä sisään- että uloskirjautumiseen, uskomaton määrä ihmisiä hotellin aulassa etsimässä ilmaista langatonta verkkoa, kokonaan täytetyt aamiaispöydät, pitkät matkat omaan huoneeseen lukuisten käytävien ja hissien kautta sekä tietysti vajaa henkilökunnan huomio.

Muurahaispesältä Välttyminen

Varoitus: Putiikkihotelli

Putiikkihotelleja mainostetaan yleensä tyylikkäinä ja ylellisinä majoituspaikkoina, jotka eivät kuulu minkään kuuluisan hotelliverkon omistukseen. Putiikkihotellien kanssa pitää kuitenkin olla erityisen varovainen, sillä paikan laatu voi olla sekä huomattavasti parempaa että hirveän huonompaa kuin perinteisissä hotelleissa. Hinnan kanssa kaikki on selvää: se on putiikkihotelleilla aina korkeampi. Putiikkihotellin tason pystyy selvittämään saamalla tietoa sen korjausvuodesta: yleensä vasta korjatun rakennuksen omistajat kertovat siitä mielellään jo hotellin etusivulla, mutta jos tällaista tietoa ei näy missään, tällaiseen putiikkihotelliin ei tarvitse suunnata. Mitä todennäköisimmin siellä sinua tulevat odottamaan hienot, mutta erittäin kuluneet sisustukset, huonekalut ja tekniikka. Ja kuten edellä jo sanottiin, valokuviin ei kannata luottaa: vanhempien ja kuluneempien putiikkihotellien omistajat ottavat usein valokuvia hienoista tyynyistä ja vuodevaatteista unohtaen huoneen muut detaljit kuten pienet ikkunat, vanhat telkkarit, huonot aamiaiset ja puuttuvat jääkaapit. Kylpyhuoneen kunto on näissä paikoissa pelkkää arvaamista.

Varoitus: Putiikkihotelli

Seuraavassa postauksessa tulee vielä tietoa siitä, miten voi välttyä huonoilta hotellivalinnoilta ja sen kautta ylimääräisiltä kuluilta ja vaivalta. Lomakohteeseen saapumisen pitää olla mukava kokemus eikä sellainen, että saapumisiltana suunnitellaan jo huomista muuttoa ja seuraavan aamun aikana juostaan kaikki hotellin ympäri kysymässä mahdollisuutta muuttaa sinne – parempiin ja samalla kalliimpiin paikkoihin.