Maailman epätavallisimmat hotellit

Olisiko mukava viettää yönsä luksus puumajassa tai vanhasta lentokoneesta muunnetussa hotellissa? Tällaisia erikoisia kohteita löytyy maailmasta yllättävän paljon ja niissä on käytetty, jos jonkinlaista mielikuvista. Sen sijaan että varaisit ensi matkallesi perinteisen hotellihuoneen, kannattaa tarkistaa mitä erikoisuuksia matkakohteellasi voisi olla tarjolla. Kokosin yhteen muutamia maailman epätavallisimpia hotelleja. Kannattaa muistaa, että usein nämä kohteet ovat hyvin suosittuja ja ne varataan täyteen jo useita kuukausia aikaisemmin, joten matkan suunnittelun ja varausten kanssa täytyy olla ajoissa liikkeellä.

Erikoiset kohteet Euroopassa

Useasti myös maailman epätavallisimpien hotellien listaan päässyt Saariselällä sijaitseva Kakslauttanen on kotimaan kohde erikoista majoitusta etsiville. Tämä pieni iglukylä tarjoaa majoitusta igluissa joko kahden tai neljän hengen igluhuoneissa. Niiden lasinen katto aukeaa Lapin kauniille tähtitaivaalle ja onnekkaat voivat nähdä revontulien väriloiston suoraan sängyltään maaten. Igluja on jo monta ja niitä rakennetaan joka vuosi lisää, joten tilaa on helposti tarjolla.Jos ei matkan teko kauemmas miellytä, löytyy myös naapurimaasta Ruotsista erikoisia kohteita. Luleåssa kauniin vihreän luonnon keskellä sijaitseva Treehotel tarjoaa erikoisia huoneita lasikuutioista linnunpesään ja ufossakin yöpyminen on mahdollista. Arlandan lentokentällä on vanha jumbojetti, joka on muunnettu hotelliksi. Jumbojetistä löytyy edullisia huoneita ja kalliimpia luksus huoneita. Siellä voi myös vain vierailla kahvilla ja lounaalla.

V8 hotelli

Saksan Stuttgartissa sijaitseva V8 hotelli sopii erinomaisesti niille, joiden intohimona ovat vanhat autot. Sen huoneissa on käytetty paljon vanhojen volkkareiden, Morris Minien ja Amerikan autojen osia ja kuvia. Sängyt on yleensä rakennettu vanhojen autojen sisään. Hotelli on yleinen kohtaamispaikka vanhojen autojen ystäville ja siellä järjestetään useita eri vanhojen autojen tapaamisia vuosittain.Espanjasta löytyy mielenkiintoinen kohde, joka vie vieraansa takaisin aikaan, jolloin Espanjan maaseudut täyttyivät työstä ja elämästä. Refugio Marnes Casas Rurales sijaitsee tunnin matkan päässä Alicanten lentokentältä ja sinne on hyvät kulkuyhteydet. Hotelli sijaitsee rauhallisen luonnon keskellä ja sen pääperiaatteisiin kuuluu luonnonmukaisuus ja ekologisuus. Jopa hotellin sähkö saadaan aurinkopaneeleista.

Erikoisuuksia meren toisella puolen

Yhdysvalloista löytyy hyvin epätavallisia hotelleja lähes joka osavaltiosta ja valinnanvaraa on paljon. Erikoisimpina mainittakoon Cottonwoodin Dog Bark Park Inn mikä on valtava täysin koiraa muistuttava kaksikerroksinen loma-asunto. Siinä yhdistyvät kaksi huonetta ja ne varataan molemmat kerrallaan. Tämä paikka on niin suosittu, että varaus kannattaa tehdä jo vuotta aiemmin, jos vapaita öitä löytyy edes silloin.Alaskassa sijaitseva Aurora Express on vanhaan junaan rakennettu hotelli. Sieltä löytyy monia huoneita ja se on hyvä kohde koko perheelle. Huoneet on kaikki koristeltu erilaisilla historiallisilla teemoilla ja niissä on kunnioitettu vanhoja perinteitä huonekalujen ja verhoilun väreissä ja malleissa. Sen hinta-laatu suhde on erinomainen ja ravintola tarjoaa todella maittavia ruoka-annoksia. Uudessa-Seelannissa sijaitseva Woodlyn Park on jokaisen hobbit fanin ehdoton matkakohde. Sieltä löytyy pieniä pyöreitä maakoloja, joihon on rakennettu mukavia huoneita, aivan kuin olisi itse hobitin kodissa. Samasta paikasta löytyy myös vanha lentokone ja juna mitkä ovat molemmat muunnettu hotellihuoneiksi. Kohde sijaitsee upealla luonnon alueella ja kannattaa lisätä jokaisen Uuden-Seelannin vierailijan listalle.Maailmasta löytyy epätavallisia hotelleja todella paljon ja listaa voisi jatkaa paljon pidemmällekin. Edellä mainittujen lisäksi yhtään huonoimmaksi vaihtoehdoiksi eivät jää myöskään Japanin Hello Kitty hotelli, Intian kuninkaallinen Taj Lake Palace, Ranskan taiteilijoiden joka vuosi muokkaama Hotel Au Vieux Panier, satumainen La Palade Des Ngomes Belgiassa ja vedenalainen Poseidon Undersea Resort Fijillä.