Maailmaa muuttavat hyväntekeväisyysjärjestöt

Maailmaa koettelevat kaikenlaiset kriisit ja epidemiat. Monet ihmiset kärsivät erilaisista sairauksista, joita ei ole saatu kuriin kaikkialla maailmassa. Lisäksi luonnonkatastrofit saattavat tuhota kokonaisia kaupunkeja, jättäen kaupunkilaiset pulaan.

Maailmaa muuttavat hyväntekeväisyysjärjestöt

Onneksi on kuitenkin olemassa erilaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä, joiden tarkoituksena on auttaa ihmisiä ja eläimiä erilaisissa kriisitilanteissa tai pitkäaikaisissa heikoissa tilanteissa. Jokainen voi auttaa esimerkiksi tekemällä lahjoituksia satunnaisesti tai kuukausittain. Tässä muutama hyväntekeväisyyskohde, joihin kohdistetut lahjoitukset menevät hyvään tarkoitukseen.

Against Malaria Foundation

Malaria on yksi maailman tappavimmista taudeista. Se jyllää eritoten alhaisen tulotason maissa ja siihen menehtyy vuosittain 600 000 henkeä. Näistä 70% ovat alle 5-vuotiaita lapsia ja lisäksi malaria on raskaana olevien naisten suurin kuolinsyy. Malariaa vastaan on taisteltava.

AMF toimii konkreettisesti toimittamalla hyönteismyrkyllä käsiteltyjä nukkumaverkkoja näiden maiden lapsille. Sääski kuolee yrittäessään päästä sänkyyn. Verkkojen avulla lapset voivat nukkua rauhassa ilman malarian pelkoa. Yhden verkon kustannus on 2 dollaria. Lahjoittaja voi rahan sijaan lahjoittaa verkon, jonka jälkeen lahjoittajalle ilmoitetaan kuvalla ja videolla, että verkko on todellakin päätynyt käyttöön. AMF seuraa malariatartuntojen määrää ja raportoi niistä verkkosivuillaan. Verkkosivuilta pääsee seuraamaan myös verkkojen jakelua. Sieltä käy ilmi, että esimerkiksi vuonna 2017 Ugandaan toimitettiin verkkoja 58 alueelle, kattaen kaikki nukkumapisteet. Verkkoja tullaan toimittamaan 1,2 miljoonaa kappaletta vuonna 2020 .

The END Fund

The END Fundin päämääränä on pysäyttää laiminlyötyjen trooppisten sairauksien (NTD) leviäminen. Nämä ovat sairauksia, jotka eivät koske teollistuneita maita ja siksi on paljon ihmisiä, jotka eivät ole niistä kuullutkaan. Niiden levinneisyys on kuitenkin vakava uhka ja kyseessä on miljoonien ihmisten sairastumisen uhka.Laiminlyötyjä trooppisia sairauksia on maailmalla 17 kappaletta. Sairauksien hoitoa hankaloittaa lääkkeiden haittavaikutukset sekä niiden nopea vanheneminen. Lääkkeitä täytyy kuljettaa kuumiin, kosteisiin maihin, vaikka lääkkeet eivät näitä olosuhteita kestä.

Vaikka tilanne näyttää hyvin vakavalta ja jopa yli puolella maapallon asukkaista on riski sairastua näihin tauteihin, näkee WHO tilanteessa kuitenkin päivänvaloa. Sairaudet voidaan saada kitkettyä tai ne voidaan saada hallintaan lähivuosien aikana.The END Fund onnistui hoitamaan 97 miljoonaa ihmistä vuoden 2017 aikana. Säätiö toimii yhteistyössä hallitusten, lääkäreiden ja akateemisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteistyön myötä saadaan järjestettyä lääketiedealan koulutuksia, leikkauksia niitä tarvitseville sekä lääkehoitoa. Säätiön toiminta on merkittävää, sillä hoidettuja henkilöitä on jo 500 miljoonaa (vuosien 2012-2017 välillä). Säätiölle voi tehdä lahjoituksia.

World Vision

World Vision on koko maailman lapsia auttava järjestö. Sen kautta kenellä tahansa on mahdollista ryhtyä apua tarvitsevan lapsen kummiksi. Yksi kummi voi vaikuttaa huomattavasti, sillä yhden kummin antamasta avusta hyötyvät keskimääräisesti viisi lasta. Kummeja avukseen saavat tällä hetkellä lapset neljässä eri maassa. Kummiksi ryhtyminen on helppoa World Visionin verkkosivuston kautta.

World Vision

World Vision auttaa myös katastrofin keskelle joutuneita ihmisiä. Maailmalla sattuu tulvia, hurrikaaneja ja muita luonnonkatastrofeja, joiden vuoksi ihmiset jäävät ilman asuntoa tai muuta omaisuutta. Tässä World Vision astuu kuvaan. World Visionin kautta näille alueille saadaan kuljetettua ruokaa, vettä ja muita tarpeellisia tarvikkeita. Kuka tahansa, joka haluaa auttaa, voi tehdä lahjoituksen. Lahjoitukset käytetään kehitystyöhön sekä siitä tiedottamiseen, katastrofiapuun, kansainvälisyyshankkeisiin Suomessa ja niitä tukeviin toimintoihin. Rahalahjoitusten lisäksi World Visionin kautta voi lahjoittaa myös eettisiä lahjoja, joita ovat esimerkiksi moskiittoverkot, ruoka, hygieniatarvikkeet ja puhdas vesi. Eettiset lahjat ovat normaaliin elämiseen tarvittavia asioita, jotka kuka tahansa voi mahdollistaa kehitysmaissa eläville lapsille. Yhdessä voimme vaikuttaa!