Luonnon maisemissa chilessä

Maantieteellisesti ottaen, Chile on maailman pisin maa. Se on lisäksi myös hyvin kapea, mutta siellä oikeasti riittää maisemia ihmettelemään: kuumasta aavikosta vihreisiin vuoristometsiin ja karuihin etelänavan läheisiin maisemiin. Paikallinen väestö on osannut hyödyntää luontoaan myös matkailualalla: lukuisten retkien ja elämysmatkojen lisäksi tänne suunniteltiin ja rakennettiin mitä hienoimpia ja samalla hyvin luonnon läheisiä matkailukohteita.

Taikavuoret

Nimeltään Magic Mountain Hotel, paikka todellakin tarjoaa aivan upeita elämyksiä sinne suuntaaville matkailijoille. Se sijaitsee Chilen eteläosassa, lähemmäs maan keskusalueita, Huilo Huilo -nimisessä yksityisessä luonnonalueella. Huilo Huilo tunnetaan muun muassa maailman pienimmän poron eli pudun elinpaikkana. Hotellista puolestaan on olemassa jopa kokonaisia legendoja ja uskomuksia, joiden mukaan se toteuttaa ihmisten rohkeimmatkin haaveet – ja niiden kanssahan pitää olla varovainen, sillä niillä on oikeasti tapana toteutua! Asian voi tarkistaa vaikka paikan päällä: tässä hotellissa voi yöpyä kahdestaan vain 170 dollarin hintaan ja siihen kuuluu huoneen lisäksi kaikkea muuta. Vihreät vuorimaisemat, vesiputoukset ja itse hotelli ekologisine rakenteineen eivät jätä ketään välinpitämättömäksi. Vihreä linjaus näkyy kaikkialla hotellin julkisivuista huoneiden sisustukseen käytettyihin materiaaleihin.

Taikavuoret

Tähtitaivaan Ystäville

Se, mikä jäi meikäläisen mieleen hyvin syvälle, on Chilen kuuman keskiosan tähtitaivas. Kun valtameren rannalta siirrytään vähän lähemmäs Argentiinaa eli vain sata tai sataviisikymmentä kilometriä itään, siellä voidaan nähdä Andien oikeaa kauneutta. Yöpyminen näissä maisemissa on aivan uskomatonta. Ympärillä on täysin pimeää ja ollaan vajaan kahden tuhannen metrin korkeuksissa, mutta tähtitaivas on oikea paikallinen ihme. Riittää kun avaa teltan oven ja jaksaa katsoa ylös, missä näkyy loputon tähtien määrä ja Linnunrata aivan selkeänä valkoisena viivana. Tämän tähtitaivaan ovatkin tehneet omaksi erityispiirteeksi Elqui Domos -hotellin omistajat, jotka keskittyivät asiakkaiden tähtikokemuksiin eikä itse asiassa mihinkään muuhun. Elqui Domos tarjoaa vuokrattavaksi pieniä puurakenteisia mökkejä, joiden katto on tehty lasista ja joihin mahtuu enintään kolme henkeä, ja pyöränmuotoisia neljän hengen telttoja, joiden katto on myös läpinäkyvä. Lisäksi asiakkaiden käytössä on kahdella tehokkaalla elektronisella teleskoopilla varustettu observatorio. Jokainen huone on suunniteltu ja varustettu siten, että matkailijat pystyisivät nauttimaan tähtitaivaasta omasta sängystä. Täällä riittää sekä romantiikkaa että syitä ajatella kaikkea ikuista… Yhden yön hinnaksi muodostuu yleensä noin sataviisikymmentä taalaa sesongista riippuen, ja tässä kannattaakin muistaa se, että tinkiminen ja sopiminen paremmista ehdoista kuuluu chileläiseen kulttuuriin sen luonnollisena osana.

Tähtitaivaan Ystäville

Luksusta Keskellä Aavikkoa Ja Viidakkoelämää Järven Rannalla

Atakama tunnetaan maailman kuivimpana aavikkona – ja se on lisäksi myös maailman korkein aavikko. Sinne matkustetaan yleensä oppaiden kanssa ja ryhmissä, mutta rohkeammat suuntaavat hiekka- ja kivivuoriin myös itsenäisesti. Vaikka aavikosta voisi kuvitella, että siellä ei ole mitään muuta kuin hiekkaa, aurinkoa ja tuulta, Chilessä asia ei ole ihan näin: paikallinen väki ymmärtää paikan karun kauneuden ja on rakentanut sinne erilaisia turistikohteita, joten valinnan varaa löytyy. Yksi Atakaman hotelleista sijaitseekin aikamoisella korkeudella meren pinnasta ja kantaa nimeä Alto Atacama Desert Lodge & Spa, missä voidaan nauttia luksusmajoituksesta useamman päivän aavikkoretken jälkeen.

Luksusta Keskellä Aavikkoa Ja Viidakkoelämää Järven Rannalla

Kun aavikosta siirrytään etelään, jossain vaiheessa pysähdytään ihmettelemään Villarica-tulivuorta ja samannimistä järveä. Sen rannalle on rakennettu yksi maan hienoimmista hotelleista nimeltään Hotel Antumalal, missä asiakkaat voivat nauttia luonnon kaikesta kauneudesta. Tähän on pakko lisätä, että Villarica-järvi muistuttaa vähän suomalaisiakin maisemia, mutta kasvit ja eläinkunta ovat täysin erilaisia. Joka tapauksessa, tämä on hintansa arvoinen kokemus: vajaat kolmesataa taalaa yöltä ja oikeaa luksusta. Chile onkin hyvä maa siinä mielessä, että halpojen hostellien lisäksi täältä löytyy mitä hienompia majoitusmahdollisuuksia ja luontoa pidetään itsenäisenä nähtävyytenä.