Jaetussa majoituksessa yöpyminen lomallasi

Jaetussa majoituksessa yöpyminen lomallasi

Lomaa suunnitellessa eteen tulee ehkä vaikeakin kysymys: kuinka majoitun? Majoitusvaihtoehdoista löytyy niin hotellia, mökkiä kuin motellejakin. Yksi majoituksen valintaan vaikuttavista tekijöistä on matkustavien henkilöiden määrä, se, onko mukana lapsia ja tietysti hinta. Jaettu majoitus on yksi vaihtoehto sinulle, joka haluat säästää sievän summan majoituskustannuksissa. Katsotaan hieman tämän majoitusvaihtoehdon hyviä ja huonoja puolia. Ehkä tämä voisi olla majoitusmuotosi seuraavalla reissulla.

Plussat

Jaetun eli dormimajoituksen hyviin puolii kuuluu ehdottomasti se, että sen kustannukset per henki ovat pienemmät kuin muissa majoituksissa. Tämän vuoksi se sopii erityisen hyvin pienituloiselle opiskelijalle. Lisäksi huoneessa ei tarvitse olla yksin. Jaetussa majoituksessa tutustuu uusiin ihmisiin. Tämä voidaan tietysti lukea myös miinuksiin, jos et ole kovin sosiaalinen. Hyviin puoliin voidaan lukea myös se tilanne, jolloin huonekavereiksesi sattuu hyvin ystävällinen porukka, jonka kanssa valmistatte ruuat yhdessä. Tämä on tietenkin ihannetilanne eikä sen varaan kannata laskea. Omat ruuat tulee kuitenkin aina maksaa itse. Dormimajoituksen .kautta voi saada uusia ystäviä ja pääset kokeilemaan ja kehittämään kielitaitoasi. Tämä on kielten ystävälle erittäin positiivinen puoli. Lisäksi tilanteissa oppii tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja oppii arvostamaan eri taustoista tulevia ihmisiä. Matkustaminen avartaa ja tämä on tapa, jolla saat paljon irti matkoistasi!

Miinukset

Jaettu majoitus on aina jaettu majoitus. Mahdollisuus yksityisyyteen vaihtelee paikoittain ja tämä saattaa tuntua introvertistä oudolta. Jaetussa majoituspaikassa jaat wc-tilat muiden kanssa, joka tarkoittaa, että wc tai suihku saattavat olla varattuja juuri silloin, kun sinun tarvitsisi käyttää niitä. Tätä ongelmaa ei tule esimerkiksi hotellissa. Toki mökkimajoituksessakin saattaa olla yhteiset peseytymis- ja keittiötilat. Yhteiset keittiötilat voi tarkoittaa kanssa-asujan omintakeisen ruuan tuoksun haistelua tai epämiellyttävää sotkua. Dormimajoituksessa asukas siivoaa itse jälkensä ja petaa oman sänkynsä. Tämä ei ehkä aina haittaa, mutta jos mielessäsi on täydellinen rentoutumisloma, ei jaettu majoitus välttämättä ole juttusi.

Jaettu majoitus

Yksi jaetun majoituksen huonoista puolista on riski joutua samaan majoitukseen epärehellisten ihmisten kanssa. Rehellisiä ihmisiä on kuitenkin enemmän, joten ei kannata stressata aiheesta liikaa. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, ettei lompakkoa tai puhelinta ehkä kannata säilyttää keskellä olohuoneen pöytää, vaan visusti omassa turvassa. Yhteismajoituksissa on kuitenkin usein lukollisia kassakaappeja, joissa saa pidettyä omaisuutensa turvassa. Kaapit voivat olla joko omassa huoneessa tai sitten yleisissä tiloissa. Joka tapauksessa turvallisuuteen on yleisesti satsattu. Majoituspaikkojen omistajatkin haluavat mielellään pitää huolta siitä, että asiakkaat tuntevat olonsa turvalliseksi ja saavat positiivisen kokemuksen.

Millaiseen lomaan jaettu majoitus sopii?

Kuten sanottu, dormimajoitukseen liittyy sekä hyviä että huonoja puolia. Kaikki on kuitenkin suhteellista ja jaettu majoitus voi olla täydellinen ratkaisu, kunhan olosuhteet ovat kohdillaan. Tämä majoitusmuoto sopii erityisesti silloin, kun tarvitset lyhytaikaista majoitusta. Silloin ei välttämättä ole niin väliä, kuinka mukavassa loistohotellissa viivyt ja että käykö huoneessasi siivooja päivittäin siistimässä jälkesi. Pikalomailija käy esimerkiksi yöpymässä dormimajoituksessa, jonka jälkeen matka jatkuu.

yksityisyys

Jaettu majoitus sopii myös silloin, kun matkustat yksin tai pienessä porukassa. Se ei ole välttämättä paras ratkaisu lapsiperheille. Jos sinua pelottaa yksityisyyden menetys, on hyvä tietää, että on olemassa jaettuja majoituspaikkoja sekä yhteisillä että yksityisillä makuutiloilla. Yksityinen makuutila tarkoittaa, että olohuone, keittiö ja wc-tilat ovat yhteisiä, mutta kaikilla on omat, yksityiset makuuhuoneensa. Tämä tuo jo paljon yksityisyyttä ja turvaa ja jos oven saa lukittua, ei ole vaaraa varastelusta.