Intialaista Hienoutta

Edellisessä postauksessa tutustuimme kahteen lomakohteeseen, joista toinen sijaitsee Intiassa ja toinen Malediiveilla, Intian valtameren upeissa saaristomaisemissa, missä voi oikeasti tuntea luonnon kosketuksen ja nauttia koskemattomasta ympäristöstä kaikessa rauhassa. Tässä tulemme jatkamaan aihetta kertomalla muista majoitusvaihtoehdoista, joista jokainen on ainakin kerran ollut World Travel Awards -palkintolistoilla.

Intialaista Hienoutta

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Tästä maasta tiedetään, että kaikki ajavat uskomattoman kalliita autoja ja nauttivat elämästään rahaa sen kummemmin ajattelematta, sillä valtio huolehtii väestöstä enemmän kuin välttämättömyyksien verran. Tätä asiaa on ehkä parempi lähteä tutkimaan maan sisältä eikä hotellien kautta, mutta hotellitkin kannattaa kiertää. Dubai on suosittu lomakohde ja siellä sijaitsee myös erilaisia suunnittelupalkintoja saanut hotelli nimeltään Armani Hotel Dubai. Rakennuksen ulkonäön onkin suunnitellut Georgio Armani itse, ja sen lukuisista kerroksista yksitoista ovat täynnä hienoja hotellihuoneita. Hotellista voi päästä hissillä eli vaikka aamutossut jalassa kuuluisaan Dubai Mall -kauppakeskukseen – niin kuin nykyään Kalasataman REDIssäkin voi päästä vaikka metroasemalle ulkona käymättä. Hotellin ikkunoista avautuu panoraamamaisemia, ja kaupunkielämää sekä Dubain suihkulähteitä voi tuijottaa hiljaisena lomailtana vaikka ikuisuuden. Ravintola löytyy rakennuksen 125. kerroksesta, ja sieltä avautuvista maisemista vaikuttuu kokeneempikin lomailija. Pääajatuksena sanottakoon, että tästä hotellista tulee nauttimaan jokainen kaupunkien ystävä, joka tykkää luksusshoppailusta, kaupunkielämästä ja geometrisistä sisustuksista. Ja niin: täältä saa japanilaista ruokaa kokin tuomana suoraan pöytään.

Poliittiset Ennakkoluulot Pois!

Nyt tullaankin puhumaan vähän yllättävästä lomapaikasta. Harva meistä ajattelee Venäjää, kun suunnittelee rantalomaa, vai mitä? Tässä tulee esille myös vielä tuoreena pysyvä poliittinen konflikti, jonka seurauksena kukaan ei tälläkään hetkellä voi ymmärtää, onkohan Krimin niemimaa Venäjän vai Ukrainan aluetta. Virallisesti ottaen sinne pääsee nyt Venäjän viisumilla eli kai se on sitten Venäjää. Joka tapauksessa, jos jaksaa heittää kaikki poliittiset ennakkoluulot pois ja keskittyä lomailuun sekä luontoon, Krimin niemimaa on hieno paikka viettää lomansa Mustallamerellä. Täällä ei ole koskaan liian kuuma eikä kesällä tule olemaan liian kylmä, ja paikallinen väki on hyödyntänyt alueen kaikkia mahdollisuuksia rakentamalla sinne mitä monipuolisempia lomakeskuksia. Yksi niistä on Mriya Resort & Spa, jolla on olemassa jopa oma uimaranta. Omasta uimarannasta puheen ollen: Venäjällä ei ole sallittua ostaa rantaviivoja yksityisomistukseen, mutta silloin tällöin niitä aidataan. Niin kuin monessa Karibian ja Etelä-Amerikan maassa, yksityisihmiset ja hotellit rakentavat omia aitoja rajoittaakseen ulkopuolisten pääsyä vesistöille, mutta he eivät saisi tehdä sitä. Virallisesti siis ranta on kuitenkin kaikkien käytössä. Mriya Resort tarjoaa matkailijoille yhdeksän baaria ja ravintolaa sekä yökerhon. Vesiurheilun ystäville löytyy myös tekemistä: katettu ja avoin uimala, spa-keskus, sauna, hamam eli turkkilainen sauna ja poreamme. Muita urheilumahdollisuuksia ovat tennis, kössi ja keilailu. Illan voi viettää ravintolan lisäksi myös ilmaisessa elokuvateatterissa.

Poliittiset Ennakkoluulot Pois!

Se, millä tämä paikka erottuu monesta muusta hotellista tai lomakeskuksesta, on sen keskittyminen lomailijoiden terveyteen. Lomakeskuksen omat lääkärit ja terveysalan muut ammattilaiset räätälöivät jokaiselle sitä kaipaavalle sopivan hoidon, oli sitten kyse nivelten hyvinvoinnin parantamisesta tai kosmeettisista toimenpiteistä. Kivana bonuksena toimii monipuolinen seisova pöytä, jossa on joka päivä uusia herkkuja, ja erittäin ystävällinen henkilökunta, mikä on Itä-Euroopan maissa tänäkin päivänä enemmän poikkeus kuin sääntö. Hinnat ovat kuitenkin hyvin eurooppalaisia: kahden hengen huone tulee maksamaan vähintään kaksisataa euroa yöltä, mutta terveyttä hellivä rantaloma on kuitenkin hyvin sen arvoinen. Mriya Resort on ollut World Travel Awards -parhaiden listalla vuonna 2017.