Huonot hotellikokemukset, joita pitää välttää

Nykyään hotellin valitseminen on paljon helpompaa kuin aikaisemmin. Monet netissä toimivat sivustot tarjoavat mahdollisuuden asiakkaille jättää arvosteluja omista kokemuksistaan. Monet hotellia valitsevat perehtyvätkin tarkkaan näihin muiden jättämään arvosteluihin ja tekevät valintansa sen perusteella. Tämä painostaa myös hotelleja toimimaan paremmin, sillä huono arvostelu ei koskaan poistu netistä ja voi pilata koko hotellin maineen.

Erilaiset huoneisto ja talo vuokraussivut ovat lisääntyneet viime vuosina. Erityisen suosittu näistä on AirBnB, jossa tavalliset ihmiset voivat vuokrata asuntoon tai esimerkiksi yhtä huonetta talostaan. Suomalaisten etsiessä majoituspaikkaa, suurin osa suosii kuitenkin vielä perinteistä hotellia. Suurin merkitys hotellin valinnalla tulee hinnasta ja hotellin saamista arvosteluista.

Jotta osaa valita itselleen hyvän hotellin, kannattaa tosiaan katsoa muutakin kuin hintaa. Myös se, jos hotelli tarjoaa todella edullista hintaa, voi kertoa jotain muuta sen laadusta. Kaikkein halvin vaihtoehto hotelleissa ei aina ole se paras vaihtoehto. Hinta voi toki myös määräytyä monen muun asian mukaan, kuten kuinka aikaisin varaus tehdään ja onko se ajoittunut sesonkiaikaan.

Muutamalla helpolla neuvolla voi kuitenkin välttää huonon hotellikokemuksen. Loma on yleensä pitkään suunniteltu ja harkittu. Kun sen aika vihdoin koittaa, halutaan kokemuksen olevan mahdollisimman hyvän. Huono hotelli voi pilata koko loman. Mutta jos onnistuu valitsemaan hyvän hotellin, voi se jopa tuoda vielä lisää iloa lomaan. Hyvä asiakaspalvelu merkitsee paljon suomalaisille ja se tuo paljon iloa lomapäiviin.

Arvosteluja kannattaa lukea tarkkaan, eikä vain yhdestä paikasta. TripAdvisor, booking.com ja monet muut varaussivut tarjoavat mahdollisuuden jättää arvosteluja. Hotellin omien sivujen arvosteluihin ei kannata luottaa liian paljon, sillä niihin yleensä valitaan vain parhaat. Käytä hetki aikaa eri arvostelujen lukemiseen, ennen kuin teet lopullisen päätöksen hotellin valinnasta. Muista, että muutama huono arvostelu kymmenien hyvien joukossa, on voinut johtua monesta muusta seikasta ja toiset ihmiset eivät koskaan jätä hyviä arvosteluja, vaikka palvelu olisikin ollut erinomaista.

Kokemuksia, joita et halua

Suomalainen on tottunut puhtauteen ja siisteihin tiloihin

Suomalainen on tottunut puhtauteen ja siisteihin tiloihin. Useimmat huonot kokemukset tulevatkin likaisista hotelleista, toisinaan jopa täysin saastaisista. Riippuu myös mihin matkustaa siisteyttä ajatellen. Toisissa maissa käsitys siisteydestä voi olla hyvin erilainen kuin mihin olemme tottuneet. Useimmissa arvosteluissa on kohta puhtaudesta, joka voi antaa vähän käsitystä siitä, mitä on odotettavissa.

Nykyään netti on todella tärkeää lomallakin erityisesti nuorille ihmisille. Kuvia ja somea halutaan päivittää ja jakaa lomakokemusta kavereille. Toisinaan töitäkin pitää tehdä ja sähköpostit tarkistaa. Jos tietää varmasti, että nettiä tulee lomalla tarvitsemaan, kannattaa sen saatavuus ja hinta selvittää etukäteen. Taas avuksi arvostelut, joista voi löytyä tietoa netin toimivuudesta tai toimimattomuudesta.

Toisinaan samaan hotelliin voikin saapua todella meluisa ja äänekäs joukko kanssamatkustajia. Tämä voi pilata totaalisesti koko loman. Hotellin varausmäärää voi tiedustella hotellilta etukäteen, mutta tällaisen tilanteen sattuessa kyseessä on yleensä ennemminkin huono tuuri, kuin jotain mihin voisi itse etukäteen vaikuttaa. Sesonkiajan ulkopuolella matkustelu voi edesauttaa sitä, että hotellissa on hiljaisempaa ja enemmän tilaa omalle rauhalle.

Huonoja hotellikokemuksia ei aina ole mahdollista välttää, mutta riskejä ja pahaa mieltä voi vähentää huomattavasti ottamalla selvää hotellista. Toisinaan voi kuitenkin käydä myös niin, että toisen hyvä kokemus onkin itselle täysi katastrofi. Matkaan kannattaa kuitenkin aina lähteä avoimin mielin ja luottaa siihen, että kaikki sujuu hyvin. Huonoista kokemuksista kannattaa heti kertoa henkilökunnalle kaunistelematta, jotta asiaan voidaan puuttua ja ne eivät tulisi tapahtumaan enää uudestaan.