Hotelleja kalliimmasta päästä osa 1

Tuliko koskaan mieleen, että yksi yö hotellissa voisi maksaa melkein kokonaisen kämpän verran, jos kyse on vaikka Kemillä sijaitsevasta asunnosta? Maailmassa on mitä hienompia yöpymisvaihtoehtoja, tosin ihmettelen välillä itsekin, kukahan niitä mahtaisi käyttää. Joka tapauksessa, valinnan varaa löytyy, ja tässä ei nyt puhuta halvoista hostelleista vaan siirrytään oikeaan loistoon ja tutustutaan sen maailman hotellivalikoimaan. Tässä vaiheessa on pakko sanoa, että meikäläisen käyttämä kallein hotellihuone maksoi vähän vajaat viisisataa dollaria yöltä ja kyse oli Las Vegasista, ja olin silloin… pettynyt. Luksustunnelma ei ollutkaan ihan sitä, mitä siitä kuvittelin! Mutta nyt siihen oikeaan luksusmaailmaan.

Suuntana Yhdistyneet Arabiemiirikunnat: Burj Al Arab

Hotelli nimeltään Burj Al Arab valmistui vuonna 1999 ja sen purjemaisesta rakennuksesta tuli hyvin nopeasti koko maailmassa tunnistettu Dubain kaupungin symboli. Heti avausjuhlien jälkeen hotelli luokitteli itsensä seitsemällä tähdellä ja siitä lähtien kutsui itseään maailman hienoimmaksi hotelliksi. Hotellin hienous on nimittäin vähintään vaikuttavaa: kultaa käytettiin joka sisustuksessa ja sitä näkyy detaljeissa paljon. Pienin yöpymispaikka on pinta-alaltaan 169 neliömetriä, ja enemmän vapaata tilaa kaipaavat matkailijat voivat varata käyttöönsä suurempia vaihtoehtoja melkein kahdeksaansataan neliöön saakka. Vaikka Burj Al Arab on oikeasti maailman hienoimpia hotelleja, kuninkaallisen luksussviitin hinnat alkavat niinkin pienestä summasta kuin 23 tuhannesta dollarista. Tämä hotelli on viimeisellä sijalla maailman kalleimpien hotellien TOP-10 listassa.

Ritz-Carlton Tokyo

Tämä kuuluisa hotelliverkosto on rakennuttanut Tokioon yhden sen korkeimmista rakennuksista. Hotellin 53 kerroksella sijaitsee luksushuone, johon kuuluu monen muun mukavan ja hienon asian lisäksi myös erillinen ruokatila kuudelletoista hengelle. Iltaisin hotellin ylempien kerroksien ikkunoista näkyy kirkkaasti valaistu Japanin pääkaupunki, ja paikasta puhutaankin, että se antaa mahdollisuuden nähdä Tokion parhaasta mahdollisesta pisteestä. Kerroksesta 46 löytyy spa-keskus ja kuntoilutila, joka vie noin kaksi tuhatta neliötä kerroksen pinta-alasta. Kerrosta alempana on ravintola ja baari, joten jos haluaa pärjätä halvemmalla, ei ole pakko varata luksushuoneita vaan riittää kun jaksaa nousta hissillä ravintolaan ja nauttia siellä sekä Tokion maisemista että huippuluokan pääkokin johdolla valmistetuista herkuista. Yöpyminen hotellin korkeimmassa kerroksessa ja parhaassa mahdollisessa huoneessa tulee maksamaan noin 25 tuhatta dollaria, tosin muidenkin huoneiden hinnat alkavat melkein tuhannesta. Siinähän on Helsingissä sijaitsevan vuokrakämpän kuukausimaksu!

Plaza Hotel

Kyllä tästä listasta on pakko löytyä ainakin yhden amerikkalaisen hotellin, kuinka se muuten ilman Yhdysvaltoja toimisi? Kuuluisa New Yorkissa sijaitseva hotelli tarjoaa matkailijoille yöpymismahdollisuuden hotellihuoneistossa, johon kuuluu kolme makuuhuonetta ja jonka ikkunoista voi katsoa Fifth Avenue -kadun kiireitä – ja niitä on siellä koko ajan, sillä Fifth Avenue kuuluu maailman kalleimpien katujen listaan. Plaza Hotel on ajatellut matkailijoita viimeisen päälle ja sen luksushuoneistosta löytyy jopa erillinen ja ainoastaan vierailijan käytössä oleva kirjasto. Tällainen yöpyminen maksaa yli kolmekymmentä tuhatta taalaa, mutta edullisempiakin vaihtoehtoja löytyy ja nimittäin aika hyvin: esimerkiksi kahden makuuhuoneen hotellihuoneisto, jossa on kaksi kylpyhuonetta ja erillinen ruokatila, tulee maksamaan vain kolme tuhatta dollaria. Siinä on jo vähän realistisempi hemmottelumeininki, ja jos tuntuu siltä, että nyt halutaan omaan elämään jotain todella hienoa, Plaza Hotel suo siihen kaikki puitteet.

Seuraavassa kirjoituksessa jatkamme maailman kalleimmista hotelleista ja siirrymme koko ajan kalliimpiin vaihtoehtoihin, joita on löytynyt netistä yllättävän paljon ja mikä yllätti vielä enemmän, niille kaikille on ollut käyttöä. Pysytään linjalla!