Hotelleja kalliimmasta päästä osa 3

No niin, nyt on aika tutustua maailman kalleimpiin hotelleihin. Jos ne tuntuvat liian luksuspaikoilta, kannattaa lukea kaksi edellistä postausta, joissa kerrottiin TOP-10 listan lopussa roikkuvista hotelleista. Liikaa sanomatta ja ilman sen ihmeempiä aloituksia siirrytään suoraan asiaan.

Grand Hyatt Martinez

Ja ollaan Ranskassa, tarkemmin ottaen kaupungissa nimeltään Cannes, joka on kuuluisa koko maailmassa elokuvafestivaalistaan. Ei ole siis mikään ihme tai yllätys, että juuri tästä kaupungista löytyy yksi maailman kalleimmista hotelleista, jonka presidenttimajoitus sopii taiteen ystäville: huoneiston seinissä on kuuluisten taiteilijoiden töiden kopioita, ja Ranskan Rivieralle katsovat ikkunat saavat jokaisen matkailijan taiteelliselle mielelle. Tämä on hyvä paikka saada inspiraatiota mihin tahansa, ja täällä yöpyy ainakin elokuvafestivaalin aikana kuuluisia näyttelijöitä, ohjaajia ja muita elokuvamaailman vaikuttajia. Hienoin majoitusvaihtoehto tulee maksamaan ainakin 52 tuhatta dollaria.

Intia Yllättää

Intiaa on totuttu pitää köyhänä maana, jossa hyvästä ruoasta pääsee nauttimaan vain vähäinen aatelisto. Näin se todennäköisesti onkin, mutta yllättävä fakta on se, että kolmas maailman kalleimmista hotelleista sijaitsee juuri täällä. Sen nimi on Raj Palace ja sen paras huoneisto nimeltään Shahi Mahal, joka on löytänyt paikkansa hotellirakennuksen avarimmista tiloista, on oikea luksussviitti. Sisustuksesta ja huoneiden määrästä sen kummempia puhumatta, kerrotaan vaan, että tässä sviitissä on ainoastaan sen käyttäjälle tarkoitettu oma teatteri ja jopa tähtitiedehuone. Tätä sviittiä palvelee myös erillinen kokkitiimi, ja kokonaisuuden hinta on aina vähintään 60 tuhatta dollaria yöltä.

Kreikka On Muutakin Kuin Halpoja All Inclusive -matkoja

Grand Resort Lagonissi antaa matkailijalle täysin uudenlaisen näkemyksen koko Kreikasta. Se sijaitsee yksityiseen käyttöön ostetulla niemimaalla, jonka rannat ovat täynnä valkoista hiekkaa ja Egeanmeri on kristallin kirkasta. Majoitusvaihtoehtoja löytyy Lagonissilta erilaisia: huoneistoista erillisiin mökkeihin, joista melkein jokaisesta löytyy oma uima-allas ja helppo pääsy rannalle. Kallein majoitusvaihtoehto on niin sanottu kuningastalo, josta pääsee maksamaan noin 70 tuhatta euroa yöltä. Seinien kokoisista ikkunoista avautuu Egeanmeri, talossa on olohuoneen lisäksi kaksi makuuhuonetta ja jokaisesta löytyy oma kamiina ja sauna. Luksuslomailua parhaillaan.

Turvallinen Sveitsi

Geneve on koko maailman talouskeskus – tai ainakin Euroopassa on tapana sitä sellaisena pitää. Ja juuri siellä sijaitsee maailman kallein hotelli, jonka parhaan huoneiston hinta yöltä alkaa 80 tuhannesta eurosta. Hotellin nimi on Hotel President Wilson, ja herkullisin majoituspaikka löytyy sen rakennuksen ylimmästä kerroksesta. Sitä sanotaan myös kuningassviitiksi. Maksetulla rahalla saa käyttöönsä neljä isoa makuuhuonetta ja tätä tilaa suositaankin rikkaampien ihmisten piireissä juuri sen mukavuuden ja erityisesti turvallisuuden takia. Hintaan kuuluu henkilökohtainen apulainen, hovimestari, pääkokki ja tietysti aivan upeat maisemat: ikkunoista nähdään sveitsiläisiä Alppeja.

Siinäpä ne maailman kalleimmat hotellit olivatkin. Jokaisesta saa huoneita myös halvemmalla, mutta nyt oli tarkoitus keskittyä nimenomaan mahdollisimman kalliisiin majoitusvaihtoehtoihin. En ole ihan varma, lähtisinkö maksamaan tällaisia rahoja pelkästä majoituksesta, mutta todennäköisesti en, sillä maailmassa on paljon muutakin mukavaa kuin nukkuminen valtavan isossa sängyssä ja tehtävien antaminen omalle henkilökohtaiselle hovimestarille. Joka tapauksessa, nämä hotellimajoitukset ovat edelleen saatavilla ja niitä silloin tällöin varataankin, joten kai jotain käyttöä niille löytyy. Kun ollaan valmiita maksamaan turvallisuudesta ja mukavuudesta eikä kummastakaan haluta tinkiä, tällaiset paikat ovat oiva valinta reissun onnistumiseen. Tässä vaiheessa tulee vielä ajateltua, että onneksi en omista isoja rahamääriä ja oma hotellivalikoimani on melko suppea – ja tällä tavallahan on helpompaa elää, vai mitä?